Játrová paštička


Nacházíte se:
Jemná a vyvážená chuť. Lze také servírovat formou válečků obalených třeba anglickou slaninou.

Recept:

500g telecích jater
250g čerstvého špeku
250g housek rozmočených v mléku
osmažená cibulka
tuk
1 vejce
sůl, pepř, nové koření, hřebíček

Housky nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka. Očistíme cibuli a najemno nakrájenou ji dozlatova osmažíme. Játra omyjeme, očistíme a se špekem a rozmočenými houskami pomeleme. Do játrové směsi přidáme osmaženou cibulku, vejce, sůl, nové koření, hřebíček a pepř. Vzniklou směs za občasného míchání 30 min vaříme na mírném ohni, pak ještě 15 minut pečeme na 120ºC. Následně paštiku necháme vychladit. Paštiku můžeme servírovat formou válečků obalených anglickou slaninou nebo plátkem jiné uzeniny či sýra.