Polévka z červené řepy (5 porcí)


Nacházíte se:
Luxusní a výjimečná chuť.

Recept:

600 g červené řepy
olej
1 lžička fenyklu
1 lžička anýzu
sušený tymián
hovězí vývar
sůl
2 dl zakysané
smetany
petrželka
a pažitka
smetana 13% 0,25l
máslo

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme hovězím vývarem, trochu osolíme a vaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme solí, mletým pepřem, přidáme smetanu, máslo na zjemnění, provaříme a propasírujeme. Servírujeme a doplníme lžící zakysané smetany a bylinkami.