Velkolosinské pralinky


Nacházíte se:
Česká surovina a zpracování s láskou a zaujetím charakterizují Velkolosinské pralinky Jany Kašparové. Ta se věnuje zpracování lahodné čokolády a vymýšlením nových možností a chutí sladkého pokušení.

JOP_logo_100pxlCukrářka zpracovává nejvyšší řadu čokolády Carla, která se vyrábí od roku 1993 ve Dvoře Králové nad Labem. Čokoláda však získává na kvalitě teprve dalším zpracováním. Nejprve se rozehřeje na zhruba 50 stupňů Celsia, kdy se v ní prolnou veškeré aromatické látky a v ten moment se lije a temperuje na mramorové desce. Lze to dělat i v temperančních strojích, velkolosinská cukrářka upřednostňuje ruční práci, díky které získává tamní čokoláda křupavost a lahodnost. Zákazníci si mohou vybírat z různých náplní od lískové, vlašské ořechy či mandlové, ale tak trochu se vrátit i k tradičním chutím. Jedna z prvních náplní, kterou zdejší obyvatelé používali, byla maková - tradiční ingredience dostupná i pro chudé lidi.

Adresa a kontakt


B. Němcové 552
788 15 Velké Losiny